20 jaar Banninkencooo mooi gevierd

20 jaar Banninkencooo mooi gevierd op 6 oktober 2018

 

Op deze zonovergoten dag zijn bijna alle leden van ons koor bij de viering aanwezig. In een oude, geheel opgeknapte jeneverstokerij in Schiedam hebben we ervaren hoe leuk het is om samen te spelen, zingen en eten.

 

Workshop

Romy Rockx, actrice geeft een theaterworkshop. Ze gaat op een heel natuurlijke wijze met een wedstrijdelement aan de slag en al snel is alle schroom bij de deelnemers verdwenen

De wedstrijd:

Twee rijen stoelen staan tegenover elkaar, de rij die het eerst de opdracht vervult en weer zit en na controle goed bevonden wint. Enkele van de opdrachten: ga op een rij zitten met degene die de meest donkere ogen heeft naar de lichtste; ga op een rij postcode zitten. Daarna een battle met degene die tegenover zit. Op een door Romy gegeven letter zo snel mogelijk met de letter (bv. B) te zeggen: ik ben Bouke, ik kom uit Beverwijk en ik handel in bonen.

We zijn klaar gestoomd voor het grotere werk na de pauze!

Maar dan worden we verrast door een optreden van Nel, Rieny, Heleen en Lidwien (met saxofoon) die een fraai lied laten horen! (Ben de titel kwijt)

Ina, onze dirigent heeft een lied gemaakt op de wijs van ooo daddy o…. daarin laat ze horen wat ze zoal meemaakt met het dirigeren van ons koor. Dat zingen we samen mee.

Na de pauze wordt de opdracht gegeven aan 4 groepen:

Verzin een verhaal en beeldt dat uit in 4 (tableau-vivant) groepsfoto’s.  

We krijgen te zien: Stelletjes in een bar met een “vreemdgaan” confrontatie.

Een ware diefstal met heuse pistolen.

Een zwembad waar iemand bijna (?) verdrinkt.

Op een camping waar puberende kinderen lawaai maken en een buur het niet meer pikt.

 

Een ander hoogtepunt is karaoke zingen: smartlappen, ABBA, enz komen voorbij en er wordt op meegezongen en gedanst. Veel vrolijkheid.

 

Tot slot het gezamenlijke diner, waar door meerdere leden stil gestaan is bij wat ze hebben ervaren in het koor of/en wat het koor voor hen betekent. Krachtige aanwijzingen voor het voortbestaan van dit koor. Als dank voor 20 mooie jaren kreeg Ina Bannink als onvermoeibare dirigent kreeg 20 witte rozen.

 

Truus Stam    

Reacties zijn gesloten.