De kracht van ons koor …

n.a.v. 2018:

JUBILEUM
20 jaar Bannink en cooo

De kracht van ons koor heeft altijd gezeten in,
De steun die wij elkaar geven in moeilijke tijden. Wie hebben we allemaal niet gedragen door verdriet en pijn heen?

Dat je, hoe je je ook voelt naar het koor kunt komen of juist niet zonder dat daar een be- of veroordeling aan hangt. Even opladen.

De kracht van ons koor zit hem ook in zingen in jullie prachtige of minder prachtige huizen.

De gezelligheid vooraf met leuke serviezen, kopjes thee en koffie drinken met wat lekkers erbij. En dan ging het niet om het lekkers maar om de hele entourage en sfeer.

De kracht van ons koor, dat we elkaar niet bekritiseren, boze blikken of iets van dat al, omdat iemand er naast zit, een foute noot zingt, of misschien zelfs een hele foute partij zingt. Dat is een ongeschreven wet op ons koor.

De kracht van ons koor is dat we allemaal ons best doen en de één is beter dan de ander maar daar staan wij ons niet op voor.
De kracht zit hem in dat de één thuis studeert omdat zij dat fijn vind of nodig heeft en de ander niet om wat voor reden dan ook.
Wij zijn een koor waar je onbevangen naar toe kwam om heerlijk een avond te zingen en te genieten.

De kracht van ons koor zit hem in de afsluiting op de tuin. Met door ons allemaal gemaakt eten héérlijk, soms zóó slecht maar ook zóó lekker! Echt een avond om naar uit te kijken.

De kracht van ons koor zit hem ook in dat we vieren dat we weer een nieuw jaar ingaan met elkaar met een hapje en een drankje, wat we zelf mee nemen en waarvan we dan ook zelf bepalen hoe gezond of ongezond en hoeveel we daarvan meenemen.

De kracht van ons koor zit hem ook in dat als er eens iets speelt op het koor we er dan altijd onderling weer uitkomen.

De kracht van ons koor zit hem in de onderlinge contacten, we kletsen bij tijdens de repetitie maar niet te veel en soms tot ergernis van een aantal maar we zijn ons er van bewust dat het niet te erg moet zijn. Ina moet zichzelf nog wel kunnen horen. 😉 en soms zijn we stil omdat het moeilijk is voor onszelf of voor de ander.

De kracht van ons koor is ook dat onze koorrepetitiedagen feestjes zijn.
De kracht van ons koor is dat we er meestal met meer energie vandaan komen dan dat we er heen gegaan zijn.

De kracht van ons koor is dat we er héél blij van worden om samen te zingen.
En de kracht van ons koor is dat er nog veel meer is wat met geen pen te beschrijven is.

Geschreven door Niekie Zwaan

Reacties zijn gesloten.