Workshop met Harjo Pasveer

Zaterdag 6 oktober 2012 heeft zangpedagoog Harjo Pasveer een studiedag/workshop gegeven voor ruim 100 koorzangers uit de Regionale Zangersbond.
Op humoristische wijze heeft hij de aanwezigen een bijzondere inkijk gegeven in het eigen vocaal functioneren in een koor.

In het eerste deel: “de anatomie van de angst”, kwam een voor ieder herkenbare en op ludieke wijze ter sprake wat er in de zang zoal mis kan gaan en hoe we ons daar zelf mee in de weg zitten. Als tweede deel: “hoe dan wel”, werden de oplossingen aangedragen: ademhaling, articulatie, uitstraling enz.  Alles gepaard gaande met veel oefening. Na de lunch werden de stemgroepen apart getraind en als afsluiting van deze zeer nuttige dag voor koorleden de repetitie techniek. Jammer, dat de dirigenten nagenoeg ontbraken, want zij kunnen met deze op de praktijk gerichte informatie hun koor op een hoger niveau brengen.

bron: RZZN

Wij waren met bijna het hele koor, inclusief onze dirigent aanwezig. We hebben heel veel geleerd en zeer genoten van de bijzonder eigen aanpak van Harjo Pasveer.

pasveer2 pasveer7

Reacties zijn gesloten.