Zingen voor ouderen

Optreden in DrieMaasstede

Medewerkers van het Geriatrisch Centrum DrieMaasStede te Schiedam reageerden heel enthousiast op ons verzoek om voor haar bewoners te mogen zingen. Op 21 februari was het zover. We hadden afgesproken om in het zwart op te treden met sjaals in de kleuren van ons logo. Al lopend en zingend kwamen we op en de prettige akoestiek van de Brasserie viel onmiddellijk op.

Voor een volle zaal zongen we a capella liederen uit alle windstreken. Engelse traditionals en pop songs, swingende Afrikaanse liedjes maar ook Duitse liederen. Nieuw op ons repertoire is het Skandinavisch lied: Vem kan segla f├Ârutan vind. Het lied luidt als volgt:

Wie kan zeilen zonder wind

Wie kan roeien zonder spanen

Wie kan scheiden van zijn vriend

Zonder tranen te laten vloeien

 

Ik kan zeilen zonder wind

Ik kan roeien zonder spanen

Maar ik kan niet scheiden van mijn vriend

Zonder tranen te laten vloeien

Na de pauze, waarin voor de luisteraars, die dat wilden, een advocaatje met slagroom klaar stond, vervolgden we ons programma. Tot slot zongen we het swingende nummer Rhythm of life. We waren onder de indruk van de aandacht, die er voor onze muziek was en genoten van het applaus. Een dame uit het publiek raadde ons aan om vooral gauw te gaan oefenen voor een volgend optreden.

En dat komt goed uit, want voor begin november staat ons volgend concert bij hen gepland.

Reacties zijn gesloten.